2007-09-18

Μετεκλογικά ... γιαννιώτικα!


Όπως καταλάβατε, περάσαμε μια περίοδο οπού η εκλογική διαδικασία μας συνεπήρε.
Στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, τα Γιάννενα, συζητήσαμε, ενεργοποιηθήκαμε, μέχρι και φυλλάδια μοιράσαμε. Νυχθημερόν!

Τελικά καταφέραμε να δημοσιοποιήσουμε (σχετικά) τις θέσεις της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, και να πάρουμε εκτός από το βάπτισμα του πυρός, και 0,12% εκ των ψήφων των εκλογέων.
Σαφές ποσοστό νίκης!

Επίσης χαρήκαμε που το ΛΑΟΣ έπιασε χαμηλό ποσοστό (σε σχέση με το πανελλαδικό του), ενώ είδαμε ευχάριστα τα μικρά κόμματα και κομματίδια να λαμβάνουν αξιοσημείωτα ποσοστά.

Βέβαια για να πούμε την αλήθεια, προβληματιστήκαμε που παραδοσιακοί δημοκράτες ψηφοφόροι, υποχρεώθηκαν να ψηφίσουν πολιτικούς σχηματισμούς άρνησης και μη θέσης. Κανένα ουσιαστικά κόμμα, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων, δεν κατέθεσε πρόγραμμα. Ούτε καν κάποιο υποτυπώδες προγραμματικό πλαίσιο.

Βέβαια η ιστορία τους, η προβολή από τα ΜΜΕ, και η ανυπαρξία τόσο ημών όσο και άλλων αξιοπρεπών σχηματισμών, δεν έδωσε πολλά περιθώρια.

_______________________________

Συναντήσαμε κι ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τα κοινά, ενδιαφέρονται για την πόλη μας και δε δέχονται ρόλο κομπάρσου ή ηλιθίου. Ανθρώπους με φιλελεύθερες ιδέες που θέλουν να προσφέρουν.

Συμφωνήσαμε, λοιπόν, να βρισκόμαστε κοντά στα τεκταινόμενα της πόλης, να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας να δουν με άλλο μάτι τη συμμετοχή. Να δημιουργήσουμε μια νέα, φιλελεύθερη πρόταση και να συνεισφέρουμε με κριτική διάθεση και συγκεκριμένες προτάσεις και ενέργειες στα τοπικά δρώμενα.

Τα κεφάλια μέσα λοιπόν, και θα σας ενημερώνουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: